Ponedeljek, 6. marec 2017, Velenje

Uspeh naših smučark in smučarjev

Uspeh naših smučark in smučarjev

Smučanje

NAŠI SMUČARJI IN SMUČARKE SO ZELO USPEŠNO NASTOPILI NA ZAČETKU  LETOŠNJIH  IGER »  GORENIJADE  2017 «
V soboto 04.03.2017 je športno društvo Gorenja pripravilo na smučarskem centru ROGLA , tekmovanje v veleslalomu, ki je uradno štelo tudi za uvrstitve ekip na letošnji GORENIJADI .

Tega tekmovanja sta se udeležile tudi naši moška in ženska ekipi KU-Gorenje.

Nastopilo je skupaj 150 tekmovalcev in tekmovalk, vendar za seštevek Gorenijade je bilo le 12 moških ekip in 10 ženskih ekip.

Ekipe so bile sestavljene iz 5 moških  tekmovalcev , ter 3 ženske.

Naši člani so tokrat imeli veliko smole , saj so kar trije odstopili. Tako moška ekipa ni bila kompletna in je dobila za enega tekmovalca minus sekunde. Članice so vse prispele do cilja , tako , da ni bilo nikjer potrebno dodati 300 sekund kazenskih.

Za našo moško ekipo so nastopili:  1. VERŠEC Jurij ( 38,10 ), 2. BLAGOTINŠEK Franc ( 39,10 ), 3. TAJNŠEK  Brane ( 42,49 ) in 4. ZORKO Teobald (44,69 ).

Nastopili so še trije naši tekmovalci KLOSTERNIK Ivan, PODKRIŽNIK Marko in MIHIČ  Janez ,  ki pa se niso prispeli do kraja proge pripeljat.

Za našo žensko ekipo so nastopile : 1. KRALJ Hedvika ( 48,09 )  2. KLOSTERNIK Irena (48,96), 3. PREMUŽIČ Marija (54,71) .

Tudi pri ženskah so za naše še nastopile MIHIČ Jožica in ČERNJAVIČ Milena, ki pa se po rezultatu tudi nista uvrstile v ekipo.

 Naše tekmovalke in tekmovalci so imeli zelo dobre rezultate ,kajti tekmovanje je bilo po starostnih kategorijah.

Naši so tako ženske kot moški tekmovali v najvišji kategoriji ( E ) in dosegli naslednje rezultate: Moška ekipa je zasedla 11 mesto ( lani 5 mesto ) od  12 ekip in tudi ženske 6 mesto ( lani 7 mesto ) od 10 ekip.

 Po končanem tekmovanju je bilo zelo veselo v gostišču Planja, kjer je go. Matej Pruš podeljeval medalje za prve tri mesta. To lahko vidite na spodnjih fotografijah.

Vsem nastopajočim v imenu kluba upokojencev čestitamo in želimo  še veliko dobrih voženj v bodoče.
 
Tamše .F.