Utrip

Petek, 17. februar 2017, Velenje

Občni zbor

Občni zbor

Aktivni tudi v tretjem življenjskem obdobju

Gorenje je eno redkih podjetij v Sloveniji, ki ni pozabilo na svoje nekdanje sodelavce. Klub upokojencev Gorenja šteje preko 800 članov in več kot polovica se je sredi februarja udeležila letnega občnega zbora, na katerem so pregledali aktivnosti preteklega leta in se dogovorili o načrtu za letos. Upokojenci Gorenja se v okviru društva udeležujejo pohodništva, izletov, letovanja na morju in športne rekreacije. Pomerjajo se v namiznem tenisu, šahu, streljanju, balinanju, kegljanju, pikadu in ribištvu, pri čemer na tekmovanjih osvajajo odlične rezultate – lani so osvojili 15 pokalov na občinski ravni in 4 na državni. Udeležujejo se tudi kulturnih prireditev in ogledov – nekateri v okviru kluba, številni pa tudi v okviru Društva za kulturo Gorenje. Svoje člane obiščejo in obdarijo ob njihovih okroglih obletnicah, pozornost pa izkažejo tudi tistim v domovih za ostarele. Z organiziranimi obiski Gorenja pa pozorno spremljajo razvoj svojega nekdanjega delodajalca.

Na srečanju sta spregovorila tudi nekdanji predsednik uprave in predsednik kluba Jože Stanič ter predsednik Uprave Gorenja Franjo Bobinac. Jože Stanič se je najprej zahvalil za moralno in finančno podporo Gorenja ter se med drugim dotaknil težavnega okolja v katerem danes delujejo gospodarske družbe. Od njihove uspešnosti pa je odvisen tudi socialni položaj upokojencev. Gorenju je zaželel uspešno borbo na svetovnih trgih in velik dobiček, kar bo zagotovilo plače številnim zaposlenim in ne nazadnje omogočilo upokojencem Gorenja aktivno in zdravo preživljanje prostega časa. Franjo Bobinac je poudaril, da se zaposleni od upokojencev učijo sodelovanja in pomena neposredne komunikacije. Opisal je dobre rezultate poslovanja v lanskem letu, kar je med drugim omogočalo podpiranje tako kluba kot tudi kulture in športa na občinski in državni ravni. O načrtih poslovanja Gorenja v naslednjih štirih letih je spregovoril z optimizmom, saj z novo organizacijo pričakujejo boljše poslovanje, boljše izdelke, razvoj novih izdelkov, pridobivanje novih trgov.

Upokojenci so druženje nadaljevali v obujanju spominov, pripovedovanju o svojem preživljanju tretjega življenjskega obdobja, zdravju … najbolj živahni pa so popoldan preživeli tudi na plesišču.

Dagmar Vrtačnik