Utrip

Sreda, 20. februar 2019, Velenje

Zbor kluba upokojencev Gorenje

Zbor kluba upokojencev Gorenje

Pod Jakcem smo se družili upokojeni delavci Gorenja in z zanimanjem poslušali direktorja Franja Bobinca o novostih

27.marca bo 15 let (27.3.2004) odkar je bil v vasi Gorenje ustanovljen Klub upokojencev Gorenje s prvim predsednikom Ivanom Atelškom. Enkrat letno opravimo zbor članov, kjer pregledamo preteklo delo in postavimo plane za tekoče. Letos, 2019, je do zbora v Klub upokojencev Gorenje 804 članov plačalo članarino, 67 članov je starejših od 80 let, ki članarine ne plačujejo več.

Vsako leto je prav prijetno pogledati restavracijo Jakec, ki sprejme 450 gostov, polno upokojencev Gorenja. Letos ni bilo nič drugače, veselili smo se druženja, zanimalo nas tudi je, kako bo z Gorenjem v bodoče in ali se kaj spreminja za upokojence Gorenja.

Denis Oštir, Direktor Korporativnega komuniciranja v Gorenju, je dejal, da se za upokojence Gorenja ne spreminja ničesar. Hisense je sicer mlajša firma, letos praznuje 50 let, vendar enako gledajo na upokojence kot pri nas.

Predsednik kluba upokojencev Gorenja, Jože Stanič pa je dejal, da upa, da bo matična firma še vedno finančno podpirala delo društva. Dejal je: «Nas upokojencev nima kaj skrbeti, upam, da se za zaposlene ne bo nič spremenilo in da bodo radi hodili v služboin da bo tudi sindikat opraviti svoje delo!«

Tajnik društva Dušan Jeriha je s sodelavci odlično organiziral in izvedel zbor članov. Dejal je: »Petnajst let smo okuženi z aktivnostjo, sodelovanjem in medsebojnimi srečanji. Tudi v bodoče naj bo tako. Tudi letos bomo poskušali organizirati udeležbo na dnevih odprtih vrat in si ogledati proizvodne hale Gorenja!« O planu dela si člani lahko preberejo na internetni strani kluba ali v knjižici, ki jo prejmejo na sedežu kluba. Če bo udeležba takšna kot lani, bo zelo pestro leto. Šport, ribištvo, planinski pohodi, izleti, kopalni avtobusi, druženja, naravoslovje in kultura, letovanja na morju, obiski jubilantov, bolnih članov…

Z velikim zanimanjem smo prisluhnili direktorju in predsedniku kolegija direktorjev Gorenja Franju Bobincu. Seznanil nas je o novostih v Gorenju po preoblikovanju. Dejal je:«Proces ki se je začel lani, se je začel hitro, učinkovito in se je tudi uspešno zaključil. Cilji so bili, da bi rasli in zaposlovali še naprej, da bomo lahko znotraj novega lastnika razvijali lastne blagovne znamke, pomembno je kakšna bo bodoča vloga Gorenja. V Hisense smo našli lastnika, kjer se bomo lahko razvijali naprej. In z zadovoljstvom lahko rečem, da sovsi ključni cilji izpolnjeni. Gorenje ostaja centrala multinacionalke za Evropo.«

Zbor članov smo začeli s godbo univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje pod mentorstvom Aljoše Pavlinca, nadaljevali pa s predstavitvijo plana za 2019 in govorom gostov.  Predsednik Kluba upokojencev Gorenje Jože Stanič je tudi letos podelil priznanja prizadevnim članom kluba: Klosternik Ivanu, Kraushaar Luciji; Blazinšek Antonu, Pevec Leopoldini, Podvratnik Alojziji, Matvoz Štefanu, Herlah Vidi, Jeriha Dušanu za strokovno in požrtvovalno delo tajnika KU Gorenje, Sindikatu Gorenja za dolgoletno sodelovanje in podporo in Gorenju d. d. V zahvali družbi Gorenju d.d.pa je zapisano: »Za dolgoletne izraze spoštovanja in priznavanje deleža nekdanjim sodelavcem pri gradni in rasti Gorenja ter dolgoletno materialno in finančno podporo za delovanje kluba upokojencev Gorenja«.

Upokojenec Urbancl Jože iz Mislinje, ki ga poznamo tudi kot sestavljalca ugank, sodeloval je tudi v oddaji TV Slovenija Vem in je bil zaposlen v Gorenje Vzdrževanje, se je v imenu upokojencev zahvalil ob prejetju čestitke za rojstni dan. Dejal je: »Zahvaljujem se predsedniku in sodelavcem, da se spomnijo na take drobne pozornosti. Ljudje so morda bolni, osamljeni in so vsi veseli pisma na dom.« Dejal je še, da nikoli ne bo pozabil besed predsednika kluba, ki je ob požaru Galvane dejal, da so važni ljudje, najbolj ljudje.

Cvetlični aranžma, ki je krasil mizo delovnega predsedstva so po končanem zboru odnesli na grob prvega predsednika kluba upokojencev Gorenje, Ivanu Atelšku.

Ob koncu pošiljam kot upokojenka Gorenja pozdrav tudi direktorjem Lan Lin in Chao Liu in ostalim kitajskim kolegom, ter jim želim prijetno bivanje v Velenju ter verjamem, da bo firma v Velenju še veliko let uspešna zgodba.

Foto. Marjan Š.