Utrip

Sobota, 26. november 2022, Velenje

Jubilanti

Jubilanti

Klub upokojencev Gorenje je bil ustanovljen 27.3.2004 leta z namenom, da povezuje in združuje upokojene delavce Gorenja. Ob koncu leta 2022 gledamo na narejeno in planiramo naprej. Upamo, da Hisense, Gorenje in drugi, ki nas podpirajo ostajajo naprej naši spremljevalci in podporniki.

Aktivni smo skozi vse leto. Planinska sekcija, pohodniki z lažjimi pohodi Polžki, izleti, kopalni avtobusi, letovanja na morju in aktivnosti športnikov. Družimo se pri namiznem tenisu, balinanju, pikadu, petanki, kegljanju na vrvici, steznem kegljanju, plavanju, badmintonu, streljanju, šahu, ribištvu in smučanju.

Tudi letos je bilo ob zaključku športne sezone, prijetno srečanje vseh športnikov Kluba upokojencev GORENJE  ter podelitev diplom, kolajn in pokalov za najboljše.

Franc Tamše, športni referent Kluba upokojencev Gorenje je zapisal: »Udeležba je bila tako kot vsako leto, tudi letos velika. Evidentiranih je 150 športnikov članov, ki sodelujejo v različnih športnih aktivnostih. Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov  KU-GORENJA, občasno ukvarja v različnih športnih panogah. Čez leto se ukvarjamo v naslednjih športnih panogah: Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici. Vsako leto sodelujemo tudi na regijskih in državnih prvenstvih. Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar trikrat prva mesta, kar pomeni trikratno sodelovanje na državnih prvenstvih. Prva  mesta smo osvojili v,  Kegljanju–  ženske in moški Balinanju - moški in  ženske, ter v  Šahu–  moški in ženske. Na našem zaključku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta. V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati  kako je bil nekoč dober, pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju. Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa  še boljše rezultate.«

Druženja se je udeležila tudi podpredsednica kluba Cita Špital, ki je dejala: » Čestitam vam za dosežene rezultate in veliko športne sreče in druženja pri športu tudi v bodoče. V zrelih letih letih ni važno zmagati, temveč sodelovati, vendar so nekateri naši člani dosegli na regijskih in državnih tekmovanjih zelo dober rezultat, za kar si zaslužijo od nas en velik aplavz. Sproščene in prijetne praznike, v novem letu pa želim vam in vašim dragim vse dobro, da bi bili zdravi, veliko športne sreče, da bi se še naprej družili pri športih dejavnostih.«

Klub upokojencev Gorenje se že dve leti spomni jubilantov tako, da jih povabi na skupno druženje. Lani v dveh zaporednih dneh, letos ene spomladi, tisti, ki so imeli rojstni dan po juniju, pa so se družili v novembru. Pred korono smo jubilante obiskovali po domovih, vendar je druženje ob obujanju spominov z nekdanjimi sodelavci za vse prisotne prisrčnejše doživetje. Varovance doma za varstvo odraslih in tistih, ki se druženj ne morejo udeležiti, pa se spomnimo z obiskom ali pa z voščilom. Tajnik kluba Dušan Jeriha je velika podpora predsednici Zmagi Bratkovič pri organizaciji dejavnosti kluba upokojencev Gorenje nas je seznanil, da je v izdelavi plan dela za 2023, ki ga bomo vsi člani prejeli na dom. Želimo, da bi se čimveč nekdanjih Gorenčanov  vključevalo v aktivnosti, ki jih  organiziramo, saj se je prav zanimivo srečevati in obujati spomine na čas, ko smo še delali v Gorenju in tudi, ko smo se družili pri športnih aktivnostih, ki so jih takrat organizirali v firmi ter se tudi v pokoju veseliti ob doseženih rezultatih in poveseliti na izletih in potovanjih. Veseli smo, da vodstvo Hisense spremlja naše delovanje in nas podpira.

Zapisala: Marija Skrt