Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 20. september 2013, Velenje

ODLIČEN NASTOP ČLANOV IN ČLANIC KU-GORENJE NA » GORENIJADI – 2013 «

ODLIČEN NASTOP ČLANOV IN ČLANIC KU-GORENJE NA » GORENIJADI – 2013 «

Gorenjada

Tudi letos je društvo za rekreacijo Gorenja pripravilo tradicionalno športno prireditev » GORENIJADO-2013 « , ki je bila v petek 13. 09.2013 in v soboto 14.09.2013 vprostorih šolskega centra Velenje.Tekmovanja se je letos udeležilo rekordno število nastopajočih ( preko 1000 ) iz vseh delovnih organizacij Gorenja       ( tudi iz Češke in Srbije ). 

           Skupaj je bilo letos prijavljenih 20 ekip. Veseli smo bili tudi povabila člani KU-GORENJE , ki se vsako leto radi udeležimo tega srečanja. Leta 2011 smo uspeli biti skupni zmagovalci , zato se tudi sedaj na našo ekipo gleda precej spoštljivo , kar se pozna tudi pri žrebanju posameznih disciplin pred tekmovanjem.

           Letos je bilo na sporedu 7. disciplin in sicer : Nogomet, Namizni tenis, Pikado, Tenis, Kegljanje,Štafetni tek in Odbojka. Naša ekipa KU-GORENJE , je nastopila v vseh panogah razen v Nogometu .To pomeni , da je nastopilo naših 22 članov in 22 članic , ki so se zelo dobro odrezali , saj so osvojili tri prva mesta , eno drugo in eno tretje.Tudi ostali niso dosti zaostajali z četrtim , petim , šestim itd…mestom.

           Naši apsolutni zmagovalci so bili prvi v moški in ženski konkurenci v namiznem tenisu , pridružili pa so se jim tudi moški kegljači , ki so prejeli medalje in lepe pokale. Z medaljami so se okitile tudi kegljačice z drugim mestom in igralke pikada , ki so osvojile tretje mesto. Na popoldanski razglasitvi rezultatov smo bili izredno veseli , ko smo izvedeli , da so naše tekmovalke osvojile v skupni razvrstitvi » prvo « mesto , za kar so prejele čudovito lep in velik pokal. Zaradi malo slabših rezultatov v moških disciplinah pa je naša ekipa KU-GORENJA v skupnem seštevku osvojila peto mesto   ( lani četrto), kar , je tudi zelo lep uspeh proti mladosti .

          Povprečno je v vsaki disciplini nastopilo od 15 – 20 ekip in po tem se vidi kako dobri so bili naši člani in članice , ki so bili po starostni lestvici vsaj povprečno dvajset let pred ostalimi. Za vse rezultate in uspeh našim nastopajočim čestitamo, uprava kluba in športni referent , z željo , da bi tudi drugo leto nadaljevali z uspehi.