Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 24. november 2013, Velenje

ZAKLJUČEK SEZONE ZA ŠPORTNIKE >KU-GORENJA< 2013

ZAKLJUČEK SEZONE ZA ŠPORTNIKE >KU-GORENJA< 2013

Zaključek športne sezone

Tudi letos je bilo v petek 22.11.2013. zvečer prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE v kolodvorski restavraciji.

Udeležba je bila tako kot vsako leto tudi letos velika. Prišlo je kar 55 udeležencev od 100 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku.

Zelo je vzpodbuden podatek , da se kar desetina vseh vpisanih članov KU-GORENJA, občasno ukvarja v različnih športnih panogah.

Čez leto imamo naslednje športe:

Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado , odbojko, smučanje , tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici.

Vsako leto sodelujemo na regijskih in državnih prvenstvih , odvisno kam se kakšna ekipa plasira.

Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo , da smo letos presegli skoraj vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo.

Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar pet prvih mest, kar pomeni petkratno sodelovanje na državnih prvenstvih. To ni uspelo še nobenemu klubu ali društvu upokojencev iz šaleške regije doslej.

Prva mesta smo osvojili v Pikadu – ženske, Kegljanju – moški in ženske, Streljanju –ženske, in v Šahu – moški

Redno pa vsako leto sodelujemo na GORENIJADI, -( letos je bila septembra ) , kjer smo letos osvojili PETO mesto izmed 20 sodelujočih ekip.

Naša ekipa je letos sodelovala v šestih disciplinah od možnih sedem . Za vse te discipline je bilo potrebno kar 44 naših udeležencev ( od 52 možnih z nogometom ).

Največ uspeha so dosegle ženska in moška ekipa v namiznem tenisu , ter kegljači , ki so osvojili prva mesta. Tudi ženski ekipi v kegljanju in v pikadu so bile odlične z osvojitvijo drugega in tretjega mesta.

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja v septembru , pa je že prišel mesec oktober , ki je namenjen za državna prvenstva.

Tako so se najprej odpravile na pot v Kamnik tekmovalke v PIKADU. Tam je nastopilo 14 ženskih in 15 moških ekip.Po odličnem začetku naše ekipe v prvem delu so nato imele ogromno smole v drugem , zato so na kraju pristale na ENAJSTEM mestu. Kljub potrtosti po tekmovanju dekletom na srečo ni padla morala , saj so obljubile da bodo drugo leto boljše . Verjetno tudi zaradi tega , ker smo letos kupili nov avtomat , ki je popolnoma enak tistim , ki so bili na državnem prvenstvu

Naše kegljačice so se letos že tretjič uvrstile na državno prvenstvo ( ker druga društva v regiji nimajo ženskih ekip ), ki je bilo oktobra v Radljah ob Dravi.

Nepričakovano so dosegle odličen uspeh z osvojitvijo TRETJEGA mesta izmed trinajst sodelujočih ekip.

Tudi tukaj smo doživeli velik uspeh saj je naša članica PRELOG MILENA osvojila DRUGO mesto posamezno z 281 podrtimi keglji.

Tudi naša moška ekipa je nastopila na državnem prvenstvu v kegljanju in osvojila ŠESTO mesto od štirinajstih prisotnih.

Ženska ekipa v Streljanju ,ki je tudi bila edina na regijskem tekmovanju , je imela pravico nastopa na državnem prvenstvu , ki je bilo oktobra v MURSKI SOBOTI. Tudi tukaj naša dekleta niso razočarale saj so bile od osmih ekip na kraju odlične ŠESTE.

Ne smemo pa pozabiti še našo moško ekipo v ŠAHU ,ki je nastopila na državnem prvenstvu v MIRNI na dolenjskem in osvojila PETO mesto od trinajst sodelujočih ekip.

Poleg naših neumornih tekmovalcev v Namiznem tenisu , ki nas skozi vse leto predstavljajo na vseh koncih Slovenije , moramo letos še posebej pohvaliti našo Balinarsko ekipo, ki je v ligi SA-ŠA dosegla izreden uspeh na kraju z osvojitvijo TRETJEGA mesta. Močno se je poznal prihod novega člana Ocepek Mitja , ki je prevzel vodenje ekipe.

Ekipa res šteje samo šest tekmovalcev , vendar je v tej ekipi končno postal timski duh . To pomeni , kar je bilo tudi preizkušeno , da kdor koli je manjkal se to ni poznalo na rezultatu pa čeprav je bilo včasih tudi težko vzdržati na plus 36 stopinj vročine ali pa rahlem deževju.

Letos je uvrstitev še toliko bolj vredna , kajti tekmovalo je kar dvanajst ekip (lani šest ).

Na našem zaklučku sezone pa je bistvo srečanja v tem , da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov , medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih , ki jih imamo v naslednjih disciplinah:

Šah, namizni tenis , ribolov , streljanje , pikado in balinanju.

Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE , za pomoč , da lahko vse to izpeljemo. Lepo je biti videti na podeljevanju prizanj in pokalov podpredsednika kluba gospoda Vinkota Turka , ki je skočil na pomoč Augustu Podgoršku, ki iz objektivnih razlogov ni mogel biti prisoten.

Še posebno bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij , enako vsem sodelujočim posameznikom , brez katerih ne bi bilo uspehov , ki sem jih predstavil.

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na še boljše rezultate.

Športni referent KU-GORENJE

Franc Tamše