Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 28. september 2014, Velenje

TEKMOVALKE KU- GORENJE V » PIKADU « DRŽAVNE PRVAKINJE ZA UPOKOJENCE

TEKMOVALKE KU- GORENJE V » PIKADU « DRŽAVNE PRVAKINJE ZA UPOKOJENCE

Pikado

Vsoboto 27.09.2014 je bilo v KANALU na Soči v organizaciji DU- KANAL izvedeno državno prvenstvo za upokojence. Naša ženska ekipa KU-Gorenje je že drugo leto zapored nastopila na tem tekmovanju. Tokrat smo se zgodaj zjutraj ob 5,30 uri odpravili na pot z avtobusom, ki ga je organizirala občinska športna zveza. Ker pa so bili tekmovanja udeleženi tudi moška ekipa iz Vinske gore, smo se dogovorili, da na pot vzamemo tudi nekaj navijačev in pohodnikov. Tako je bil avtobus dobro zaseden in med potniki je bil tudi predsednik sšpzdu  gospod Drago Seme ter vodnik pohodnikov Jančič Miran.

Za ogromno presenečenje je poskrbela naša ženska ekipa, ki je osvojila med petnajstimi ekipami prvo mesto z rezultatom 2606 točk, kar je bilo za 50 točk pred drugo ekipo iz Bočne. Za našo ekipo so nastopile igralke: Bračič Olga (770) Lovrakovič. Marija (686) Jakop Doroteja (601) in Žižek Katarina (549). Naše igralke so po prvem delu za 10 točk zaostajale za ekipo Kamnika in zato je bilo že slutiti dober rezultat, ki pa je bil tudi v nevarnosti zaradi prevelike želje po uspehu. Po prvem delu je sledil odmor z dobrim kosilom ter  z sprostitvijo, ker so se nastopi začeli v obratni smeri od najslabšega proti prvemu mestu.

Naše tekmovalke so ob pomoči vodje ekipe imele dovolj časa za sprostitev in pripravo, da so popolnoma neobremenjene nastopile predzadnje. Med tem časom so se  tudi naši pohodniki vrnili iz vrha nad Kanalom  tako, da so lahko tudi oni opazovali in navijali za našo ekipo. Prav neverjetno so hladnokrvno nastopile naše tekmovalke, brez nobene puščice v prazno tako, da so po zadnjem metu že vedele, da so najmanj druge. Potem je nastopila še zadnja ekipa iz Kamnika in ko smo videli, da so imele njihove igralke že tri prazne mete se je že začelo veliko slavje naših igralk. To pa še ni bilo vse, kajti med razglasitvijo smo ugotovili, da je naša tekmovalka Olga Bračič zasedla drugo mesto med posameznicami (770 –točk), za kar je dobila lepo medaljo. Nato so organizatorji pripravili dve urni kulturni program, ki so ga odlično pripravile mladinske ekipe iz Kanala. Za tem programom pa je sledila podelitev priznanj, medalj in pokalov. Naša ekipa je dobila poleg priznanj, medalj in pokala še zapakirano tri litersko steklenico šampanjca, ki smo ga potem na postajališču Ravbar komandi v Postojni skupno popili in se celo ob zvokih našega muzikanta Vladota zasukali kar v bližini avtobusa, ki nam je malo ponagajal z svojim motorjem ??

Zelo utrujeni vendar več kot dobre volje smo se pozno zvečer srečno pripeljali do doma polni lepih vtisov, ki smo jih ta dan doživeli. Našim tekmovalkam še enkrat velike čestitke in želja, da bi še naprej bile tako dobre in zdrave.

 

T.F.