Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 10. april 2015, Velenje

2. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano drugo kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.

Tudi v tem kolu ni bilo lahkih srečanj ,še posebno v zahodni skupini , kjer so se med sabo najprej pomerili ekipi Premogovnik in Topolšica. Po srditem dvoboju se je srečanje na kraju z zadnjim metom igralca Premogovnika ( Zlatka ) končalo neodločeno 4 – 4.

 Že popoldne pa se je nekaj podobnega dogajalo na Gorici , kjer so med sabo nastopili Gorica in Kavče. Tudi tukaj je z malo več sreče zmagala nekoliko oslabljena ekipa Kavč. Rezultat je bil na kraju zelo tesen , Gorica -Kavče 3 : 5

Ekipa Gorenja je v tem kolu nastopila en dan prej kot gost v Topolšici proti domačinu Šmartno ob Paki.Tudi tu ni bilo lahko pa vendar je na kraju bil rezultat Šmartno ob Paki – Gorenje 2 : 6. 

Ekipa Vinske gore je bila v tem kolu prosta.  

Po dveh odigranih kolih sta v vodstvu zahodne lige Gorenje in Kavče , ki imata po štiri točke tretje pa je Topolšica z tremi točkami, itd.

Tudi v vzhodni skupini se je dogajalo podobno , saj sta tam se kar dve srečanji končali z neodločenim rezultatom in sicer Šentjur – Prebold : 4 – 4 in Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice : 4- 4 . Za nekaj več razburljivosti so poskrbeli v Bistrici , saj je le ta izborila točko za vsega en punt razlike.

Ostale dve tekmi sta se končali bolj prepričljivo za domačina in sicer : Polzela – Vrbno , vrbica 6-2 in Dobrna – Gorica pri Slivnici 6-2.

 Po drugem krogu je tako vrstni red v vzhodni skupini : prva je ekipa Slovenske Konjice 3 točke , druga ekipa je Prebold 3 točke in tretja je Slovenska Bistrica 3 točke , itd.

  

T.F.