Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 9. maj 2015, Velenje

6. krog štajerske lige upokojencev v balinanju 2015

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano šesto kolo v Štajerski ligi upokojencev v balinanju.

V zahodni skupini je bilo tokrat največje presenečenje , ki ga je napravilo moštvo novinca Premogovnika na gostovanju pri Gorici. Že nekaj iger do tega kola je ekipa Premogovnika potrjevala , da zna dobro igrati . Da pa bo z ekipo Gorice tako lahko opravila ,  pa ni nihče pričakoval še predvsem domačini ne.

Rezultat je na kraju bil naslednji : Gorica – Premogovnik 2 – 6 in še dva punta plus za Premogovnik. Za derbi kola bi naj bila tekma med Gorenjem in Topolšico vendar malo oslabljeni igralci Gorenja so prepričljivo dobili ta dvoboj z rezultatom 6-2 za Gorenje .

Popoldne je  bila še ena tekma v Kavčah proti gostom iz Vinske gore. Tudi tukaj je bil domačin Kavče zelo prepričljivo boljši od gostov , saj je bil rezultat 6-2 za Kavče.

Po šestem krogu v zahodni skupini vodi ekipa Gorenja 8 točk , druga je ekipa Kavč 8 točk , tretja je Topolšica 7 točk ,  itd.

Ekipa Šmartno ob Paki je bila to kolo prosta.Podobne stvari so se tokrat tudi dogajale v vzhodni skupini , kjer je bilo zelo napeto v Polzeli proti gostom iz Šentjurja.

Čeprav so domačini imeli kar nekaj prednost v punt razliki , pa so se na kraju morali zadovoljit z tesnim  rezultatom : Polzela – Šentjur 5 – 3. Ostali rezultati so bili bolj ali manj pričakovani. Slovenske Konjice – Vrbno, Vrbica 6 – 2 , Prebold – Gorica pri Slivnici 6 – 2 in mogoče malo nepričakovano Slovenska Bistrica – Dobrna 2 – 6.

Po šestem krogu tako v vzhodni skupini vodijo Slovenske Konjice 10 točk , druga je Slovenska Bistrica 9 točk , tretja je Polzela 6 točk , itd.

 

T.F.