Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 26. junij 2015, Velenje

13. krog štajerske lige v balinanju

Balinanje

Pretekli teden je bilo odigrano trinajsto kolo Štajerske lige upokojencev v balinanju. V zahodni skupini je bilo v ponedeljek popoldne srečanje med Vinsko goro kot domačini in gosti iz Kavč. Čeprav so gosti prišli kot favoriti pa so po hudem izenačenem dvoboju morali priznati poraz z rezultatom 5 – 3 za Vinsko goro. V četrtek pa je bilo zelo zanimivo srečanje med Premogovnikom, prvim na lestvici in Gorico trenutno zadnjo. Domačini so pričakovali prepričljivo lahko zmago, vendar ni bilo tako. Že v enojki je Vlado pokazal kako se z zbijanjem zadeva, tako, da Zlatkotu ni preostalo drugega kot, da prizna poraz. Da pa tudi v dvojkah ni bilo povsem gladko pove podatek, da je prav v zadnjih lučajih uspelo Romanu zagotoviti navidez gladko zmago 6 – 2 za Premogovnik.
Naslednji dan v petek pa je bil v Topolšici derbi kola med Topolšico in Gorenjem. V lepem sončnem jutru so domačini vse pripravili z namakanjem samo, da bi dobili srečanje v svojo korist, ker to jim je bila zadnja tekma v prvem delu in le zmaga jim daje malo možnosti za osvojitev drugega mesta. Gorenjčani so se zelo dobro upirali vendar na koncu klub minimalni punt razliki so morali priznati pošten poraz 6 – 2.
Ekipa Šmartno ob Paki je bila to kolo prosta.
Trenutni vrstni red po dvanajstih kolih je v zahodni skupini naslednji : prvo mesto Premogovnik 16 točk, drugo mesto Topolšica 15 točk, tretje mesto Gorenje 14 točk, itd.  Zelo zanimivo se je tokrat dogajalo v vzhodni skupini . Bilo je zelo pestro v Šentjurju, kjer je gostovala, trenutno prva na lestvici – Polzela. Po povsem izenačenem dvoboju je bil na kraju povsem enak rezultat tako v punt razliki, kot tudi v rezultatu 4 – 4.
Tudi Gorica pri Slivnici ne popušča, saj se je hudo znesla nad gosti iz Prebolda, saj jih je močno premagala v punt razliki ( 46 : 21 ), pa tudi končni rezultat je bil najvišji možen 8 – 0.
Presenetljivo je Dobrna doma prepričljivo izgubila 2 – 6 proti Slovenski Bistrici.
Ekipa Vrbice iz Vrbnega na domačem igrišču ni imela skoraj nič možnosti za uspeh, ker Slovenske Konjice ji niso dale prav nič možnosti saj so zelo rutinirano zmagale z rezultatom 1 – 7.
Trenutno v vzhodni skupini je vrstni red naslednji : prvo mesto zaseda Gorica pri Slivnici 17 točk, drugo mesto ima Polzela 17 točk, tretje pa so Slovenske Konjice 16 točk , itd.

T.F.