Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 21. november 2015, Velenje

Zaključek sezone za športnike KUG 2015

Zaključek sezone za športnike KUG 2015

Šport

Tudi letos je bilo v petek 20.11.2015. zvečer ob zaključku športne sezone, prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE v kolodvorski restavraciji. Udeležba je bila tako kot vsako leto, tudi letos velika. Prišlo je kar 75   udeležencev od 133 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku. Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov KU-GORENJA,   občasno ukvarja v različnih športnih panogah.

Čez leto se ukvarjamo v naslednjih športnih panogah : Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici.Vsako leto sodelujemo na regijskih in državnih prvenstvih, odvisno kam se kakšna ekipa plasira.

Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo, da smo letos dosegli vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo. Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar šest prvih mest, kar pomeni petkratno sodelovanje na državnih prvenstvih. Zaradi vseh teh uspehov smo bili na srečanju upokojencev ob velenjskem jezeru tudi razglašeni že drugo leto za občinske prvake, kar nam je še posebej v ponos. Naši uspehi so bili letos nagrajeni z lepim številom osvojenih pokalov 9, kar je našo vitrino zelo utesnilo, vendar je še prostora v njej. Prva mesta smo osvojili v Pikadu – ženske, Kegljanju – ženske, Streljanju –ženske, Ribolov – moški   in v Šahu – moški in ženske.

Redno pa vsako leto sodelujemo na GORENIJADI, – ( letos je bila 12 septembra ), kjer smo letos osvojili sedmo mesto izmed 20 sodelujočih ekip. Da je bil na kraju skupni rezultat malo slabši, je krivo to, da so bile na tekmovanju discipline, ki niso preveč udobne za upokojence, naprimer : štafetni tek, badminton, odbojka, nogomet. Naša ekipa je letos sodelovala v sedmih disciplinah od možnih osem. Za vse te discipline je bilo potrebno kar 48 naših udeležencev ( od 56 možnih z nogometom ). Največ uspeha so dosegle ženska – drugo mesto in moška ekipa   prvo mesto v namiznem tenisu, ter kegljači in kegljačice, ki so osvojili druga mesta. Tudi naše tenisačice so se odrezale odlično z doseženim tretjim mestom.

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja v začetku septembra, pa je že prišel konec meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva.Tako so se najprej odpravili na pot v Markovce tekmovalci v RIBOLOVU. Tam je nastopilo 12 moških ekip. Po zelo napornem tekmovanju se je naša ekipa dobro uvrstila na sedmo mesto.

Prav nihče pa ni pričakoval to kar se je čez nekaj dni pozneje zgodilo v malem kraju pod Poncami, v bližini velikih skakalnic – Planici.

Tukaj je malo DU-Rateče pripravilo državno prvenstvo za upokojence v Pikadu. Zaradi pomanjklivosti v organizaciji je naša ženska ekipa doživela neprijetno izkušnjo. Ker je zaradi imena lanskega državnega prvaka morala nastopiti kot prva, sojenja ne bomo komentirali, lahko pa rečemo, da je to tako negativno delovalo na ekipo, da je bila po prvem delu šele na osmem mestu od 15 ekip.

Da pa so naše ženske iz pravega testa so pokazale v drugem delu , ko so napravile skoraj nemogoči rezultat , ki jih je zavihtel na samo drugo mesto. Za nameček je še poskrbela posameznica Flis Silva, ki je osvojila drugo mesto, za kar ji gredo še posebne čestitke.

Že naslednji teden je odšla naša ženska strelska ekipa v Slovenske Konjice, kjer je izmed osem nastopajočih ekip osvojila odlično šesto mesto.

Ne smemo pa pozabiti še našo moško in žensko ekipo v ŠAHU, ki so nastopili na državnem prvenstvu v Trebnjem. Tokrat je bila prelomnica za našo žensko ekipo, saj je na posebno povabilo organizatorjev nastopila prvič na državnem prvenstvu, kot edina ženska ekipa. Ker ni bilo drugih so naše igralke igrale v konkurenci z moškimi ekipami devet kol. Kljub temu se naše ženske niso poceni prodale, saj je Nada celo enega premagala, osvojile pa so 2,5 točk. Na kraju je bila moška ekipa 9, ženske pa 16.

Naše kegljačice so se letos že petič uvrstile na državno prvenstvo ( ker druga društva v regiji nimajo ženskih ekip ), ki je bilo 8 oktobra v Slovenj Gradcu. Tokrat so naše tekmovalke nastopile v polni postavi. Izmed dvanajst nastopajočih ekip so na žalost naše tekmovalke zasedle deseto mesto.Toda za neizmerno veselje je tokrat poskrbela Milena Prelog z svojim rezultatom 285 kegljev, ki ni bil dosegljiv niti za prvoligaške tekmovalke. Milena je postala nova letošnja državna prvakinja za upokojence, za kar ji iskreno čestitamo.

Poleg naših neumornih tekmovalcev v namiznem tenisu, ki nas skozi vse leto predstavljajo na vseh koncih Slovenije, moramo letos še posebej pohvaliti našo Balinarsko ekipo, ki je v Štajerski ligi dosegla izreden uspeh na kraju z osvojitvijo četrtega mesta. V tej ligi je sodelovalo petnajst ekip, zato je dosežek ekipe Gorenja še toliko več vreden.

Na našem zaključku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta . V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati kako je bil nekoč dober,  pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju.

Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE, za pomoč, da lahko vse to izpeljemo.

Še posebno pa bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom, brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil.

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa še boljše rezultate.

 

Športni referent KU-GORENJE

Franc Tamše