Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 2. junij 2016, Velenje

7. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

7. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

V torek dopoldne so v Topolšici začeli domačini sedmi krog štajerske lige proti gostom Premogovnika, kar je bilo zaključek prvega dela lige. Presenetljivo so domačini z lahkoto ugnali letos zelo zagnane igralce Premogovnika z rezultatom 6 – 2 in veliko točkovno razliko.

Popoldne pa je še sledil derbi v Gorici pri Slivnici med domačini in neugodnimi gosti iz Polzele. Gostje so tudi tokrat dokazali, da ne zasedajo zastonj prvo mesto v ligi, saj so po hudem boju domačinom odvzeli točko, saj je bil rezultat srečanja 4 – 4.

Popoldne v sredo je bilo kljub rahlemu dežju ob začetku srečanja med domačini Šentjurja in gosti Gorenja, precej vroče, saj so gostje narekovali tempo srečanja. Kljub nepopolni zasedbi so gostje večino srečanja vodili, vendar so v zadnjem metu po izteku igralnega časa morali oddati točko domačinom. Rezultat srečanja je bil 4 – 4, kljub boljšemu seštevku v točkah.

V Konjicah je bila v četrtek še preostala tekma proti gostom iz Kavč. Gostje so se po rezultatu močno upirali, vendar so na kraju morali priznati premoč domačinom z rezultatom 6 – 2.

Trenutni vrstni red v prvi ligi je po sedmem krogu naslednji :  1. Polzela 12 točk, 2. Šentjur 9 točk, 3. Gorica pri Slivnici 8 točk, 4. Konjice 8 točk, 5. Premogovnik 7 točk, 6. Kavče 4 točke 7. Gorenje 4 točke, in 8. Topolšica 4 točke

Odigrana je bila še prestavljena tekma v drugi ligi med Vinsko goro in Šmartnim ob Paki, ki so jo z lahkoto dobili domačini 6 – 2. Tako se je v drugi ligi končal prvi del tekmovanja in se bo nadaljeval v septembru.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po šestem krogu  naslednji: 1. Gorica 9 točk, 2. Velenje 8 točk, 3. Doberna 8 točk, 4. Vinska gora 8 točk, 5. Vrbno 2 točki, 6. Šmartno ob Paki 1 točka.

 

T.F.