Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 30. september 2016, Velenje

Tekmovalke KUG v pikadu nekoliko pod vrhom

Tekmovalke KUG v pikadu nekoliko pod vrhom

Pikado

V petek 30.09.2016 je bilo v GABERKAH pri Šoštanju v organizaciji DU- ŠOŠTANJ izvedeno državno prvenstvo za upokojence v PIKADU.

Naša ženska ekipa KU-Gorenje je že četrto leto zapored nastopila na tem tekmovanju, kjer dosegajo odlične rezultate, saj so predlani celo bile prvič državne prvakinje, lansko leto pa druge. Na tekmovanje so bili udeleženi tudi moška ekipa iz DU-Velenje. Organizatorji tekmovanja DU – Šoštanj so to tekmovanje organizirali prvič, zato smo pričakovali, da bodo mogoče     prišle  vmes kakšne napake. Ob koncu tekmovanja pa smo bili vsi presenečeni kako gladko so opravili delo organizatorji, z vodjem predsednika DU- Šoštanj gos. Zelcer Jankotom, tako, da lahko rečemo na najvišji možni način – čestitamo.

Ob 8,30 uri se je začela otvoritvena slovesnost na kateri nam je najbolj ostal v spominu župan občine go. Darko Menih, ki je opisal mesto Šoštanj in njegovo zgodovino. Potem pa se je začelo  tekmovanje in naša ekipa je morala po predhodnem žrebanju nastopiti kot zadnja štirinajsta.    Po ne preveč dobrem začetku so se naše tekmovalke morale zadovoljiti z devetim mestom. Vse to kar se je zgodilo, pa na srečo, naših tekmovalk ni razočaralo, marveč jih je pozitivno razjezilo ??

V drugem delu je bil razpored nastopov od zadnjega proti prvemu mestu. Naše tekmovalke so v drugem krogu  popravile rezultat( 1243 ), kar jih je zavihtelo na kraju do šestega mesta z rezultatom ( 2386 ) in so  za 179 točk zaostale za ekipo iz DU – Turnišča.

Končni vrstni red je bil naslednji : 1. DU – Turnišče ( 2565 ), 2. DU – Maribor ( 2556 ), 3. DU – Gornja Radgona ( 2527 ).

Za našo ekipo so nastopile igralke : Bračič Olga   ( 566 ) Lovrakovič  Marija ( 658 ), Jakop Doroteja ( 589 ) in Flis Silva  ( 573 ).

Za kraj še lahko zapišemo, da  so moški DU-Velenje zasedli enako šesto mesto . V ženski konkurenci je bilo 14 ekip, za moške pa 15 ekip.

Našim tekmovalkam še enkrat čestitke in želja, da bi še naprej bile tako dobre in zdrave.

 

T.F.