Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 16. september 2016, Velenje

Strelke KUG zopet dobro nastopile na državnem prvenstvu

Strelke KUG zopet dobro nastopile na državnem prvenstvu

Streljanje

Tudi letos so naše strelke pod vodstvom vodje Borovnik Dušana zastopale naš klub na državnem prvenstvu za upokojence.

Tokrat je bilo prvenstvo  v  KAMNIKU in sicer v četrtek 15.09.2016

Nastopilo je 14 moških  in 9 ženskih ekip.

Za našo ekipo so nastopile in dosegle rezultate naslednje tekmovalke : Gregorič Ljubica (145), Mogilnicki Marica (130), Aristovnik Cvetka (127), Mikuž Zalika (101)

Skupaj so dosegle  rezultat 402 krogov, kar je zadoščalo za zelo dobro šesto mesto.

Zmagovalna ekipa pa je bila iz DU-Škofje Loke , druge so bile domačinke iz DU -Kamnika in tretje DU – Novo mesto.

 Kot zanimivost lahko povemo , da so lanske zmagovalke iz Vrbja letos bile šele pete tik pred našimi

Med posameznicami je Gregorič Ljubica od naših bila najboljša , kljub temu , da je imela težave z bolečinami v levi rami.

Nekatere tekmovalke so po tekmovanju bile slabo razpoložene, kar se vidi tudi na spodnji sliki , vendar vzroki so bili predvsem v neznosni vročini na tekmovališču

Pri moških ekipah so prvo mesto zasedli igralci izDU-Ljubečna pri Celju,drugi so bili ekipa iz DU -Slovenj Gradca, tretji pa domačini DU-Kamnik.

Zelo dobri oziroma odlični so bili tudi moška ekipa iz DU – Velenje , ki je zasedla četrto mesto, z samo enim krogom manj od domačinov.

Morda bi bil rezultat boljši , če bi naše tekmovalke imele nekaj več treninga in več konkurence . Pri tem moramo razumeti , da so treningi na strelišču precej monotoni ,konkurence pa pri ženskah doma praktično nimamo , ker se edine v regiji udeležujejo tekmovanj.Želja vseh je , da bi se še kakšna ženska našla , da bi prišla na treninge streljanja do prihodnjega leta.

Za uspešen nastop in korajžo na tekmovanju si naše ženske zaslužijo čestitke z željo , da bi še v prihodnje bile tako enotne in uspešne.

 

Tamše F.