Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 2. september 2016, Velenje

11. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

11. krog štajerske lige upokojencev v balinanju

Balinanje

Zopet se je začelo nadaljevanje z enajstim krogom v prvi in drugi Štajerski ligi balinanja za upokojence. Tokrat je bilo večina tekem odigranih v četrtek.  Že zjutraj  je bilo odigrano zelo zanimivo srečanje v Velenju med Premogovnikom in Kavčami. Prepričljivo so zmagali domačini z rezultatom 6 – 2. Ostala srečanja so bila popoldne in najbolj presenetljivo je bilo odigrano v Topolšici, kjer so po hudem boju slavili domačini proti favoriziranimi gosti iz Gorice pri Slivnici z rezultatom 6 – 2. Še bolj presenetljiv rezultat je bil v Šentjurju, kjer je vodilno moštvo iz lige Polzele moralo oddati točko domačinom. Končni rezultat je bil 4- 4, pa čeprav je imela Polzela boljšo punt razliko. Popoldne je bilo tudi v Konjicah srečanje proti gostom iz Gorenja, ki so se v začetku zelo dobro upirali, nato pa v nadaljevanju popustili, tako da je bil rezultat 6 – 2 za domačine, razlika v punt točkah pa je bila neodločena. Trenutni vrstni red v prvi ligi je po enajstem krogu naslednji : 1. Polzela 17 točk, 2. Slovenske Konjice 14 točk, 3. Šentjur 14 točk, 4. Gorica pri Slivnici 12 točk, 5. Premogovnik 11 točk, 6. Topolšica 8 točk, 7. Gorenje 6 točk, in 8. Kavče 6 točk.

Tudi v drugi ligi so domačini na Gorici  zelo  pohiteli z nadaljevanjem saj so že v ponedeljek gostili ekipo iz Šmartnega ob Paki. Srečanje so prepričljivo dobili domačini z rezultatom 6 – 2. V četrtek sta bili še preostali dve srečanji in sicer najprej v Velenju , kjer so domačini gostili ekipo iz Vinske gore. Gostje so se jim zelo upirali , vendar na kraju so le zmagali domačini z tesnim rezultatom   5 – 3. Tudi na Dobrni so gladko slavili domačini proti gostom iz Vrbnega – Vrbice z rezultatom 6 – 2.

Trenutni vrstni red v drugi ligi je po sedmem krogu  naslednji: 1.Gorica 11 točk, 2. Velenje 10 točk, 3. Dobrna 10 točk, 4. Vinska gora 8 točk, 5. Vrbno 2 točki, 6. Šmartno ob Paki 1 točka.

 

T.F.