Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 25. november 2016, Velenje

Zaključek sezone za športnike KUG

Zaključek sezone za športnike KUG

Šport

Tudi letos je bilo v četrtek 24.11.2016. zvečer ob zaključku športne sezone,  prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE  v  kolodvorski restavraciji.

Udeležba je bila tako kot vsako leto,  tudi letos velika. Prišlo je kar  75    udeležencev od 150 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku.

Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov  KU-GORENJA,  občasno ukvarja v različnih športnih panogah.

Čez leto se ukvarjamo v  naslednjih športnih panogah ;

Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici.

Vsako leto sodelujemo na regijskih  in državnih prvenstvih, odvisno kam se kakšna ekipa plasira.

Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo, da smo letos  dosegli vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo.

Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar šest prvih mest, kar pomeni petkratno sodelovanje na državnih prvenstvih.

Zaradi vseh teh uspehov smo bili na srečanju upokojencev ob velenjskem jezeru tudi razglašeni  že tretje leto za občinske prvake, kar nam je še posebej v ponos.

Naši uspehi so bili letos nagrajeni z lepim številom osvojenih pokalov 15, kar je našo vitrino zelo utesnilo, vendar je še prostora v  njej.

Prva  mesta smo osvojili v  Pikadu – ženske,  Kegljanju –  ženske in moški,  Streljanju –ženske,  Balinanju – moški in v  Šahu – ženske.

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja, pa je že prišel začetek meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva.

Tako so se najprej odpravili na pot v Ajdovščino  Balinarji. Tam je nastopilo 14  moških ekip. Po zelo napornem tekmovanju se je naša ekipa  odlično uvrstila na četrto mesto.

Že naslednji teden je odšla naša ženska strelska ekipa v Kamnik, kjer je izmed devet nastopajočih ekip osvojila odlično šesto mesto.

Ne smemo pa pozabiti še našo  žensko ekipo v ŠAHU, ki je nastopili na državnem prvenstvu v Zgornji Polskavi. Tokrat je bila prelomnica za našo žensko ekipo, saj je na posebno povabilo organizatorjev nastopila drugič na državnem prvenstvu, kot edina ženska ekipa.

Ker ni bilo drugih so naše igralke igrale v konkurenci z moškimi ekipami devet kol. Kljub temu se naše ženske niso poceni predale, saj je Matko  Anica premagala tri moške člane, Nada Stankovič pa enega in z drugim igrala remi.

Na kraju so logično zasedle zadnje 16 mesto kolikor je bilo ekip skupaj.

Naše kegljačice so se letos že šestič uvrstile na državno prvenstvo ( ker druga društva v regiji nimajo ženskih ekip ), ki je bilo v Pivki. Tokrat so naše tekmovalke nastopile v polni postavi.Izmed dvanajst nastopajočih ekip so nažalost naše tekmovalke zasedle enajsto mesto.

Že naslednji dan  pa je naša moška ekipa v kegljanju naredila največje presenečenje letos , saj so se uvrstili v močni konkurenci na odlično drugo mesto med štirinajstimi ekipami. Med posamezniki pa se je povzpel Hasičič Rasim celo na tretje mesto.

Letos je bilo državno prvenstvo v PIKADU najbližje naši dolini in sicer v Gaberkah pri Šoštanju. Ker so naše tekmovalke pred dvema letoma bile državne prvakinje, smo tako največ uspeha pričakovali od njih. No na kraju se je malo zalomilo in so dosegle šesto mesto, kar zopet ni slabo od štirinajstih ekip.

Poleg naših neumornih tekmovalcev v Namiznem tenisu, ki nas skozi vse leto predstavljajo na vseh koncih Slovenije, moramo letos še posebej pohvaliti našo Balinarsko ekipo, ki je v Štajerski ligi dosegla malo slabši  uspeh na kraju z osvojitvijo osmega  mesta. V  tej ligi je sodelovalo petnajst ekip, zato je dosežek ekipe Gorenja še zelo soliden.

Na našem zaklučku sezone pa je bistvo srečanja v tem , da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta. V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati  kako je bil nekoč dober, pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju.

Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE, za pomoč, da lahko vse to izpeljemo.

Še posebno pa  bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom,  brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil.

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa  še boljše rezultate.

Športni referent  KU-GORENJE

Franc Tamše