Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Torek, 13. november 2012, Velenje

M A R T I N O V A N J E

M A R T I N O V A N J E

Izleti, letovanja in kultura

Martinovanje je postalo za naš klub že kar tradicionalno. Tako smo se v sredo 7. novembra odpravili z avtobusom proti Stični. Seveda pa smo vzeli s sabo še našega harmonikarja Stankota , kateremu se je v Žalcu pridružil še klarinetist Zlatko, ki je popestril vožnjo proti Stični s kopico humorja.

Ustavili smo se na Jurčičevi domačiji kjer smo si ogledali Krjavljevo domovanje. Po neurju ki je pred dvema dnevoma divjalo po Sloveniji si lepšega vremena sploh nismo mogli zamisliti, zato smo se podali med vinograde do zidanice kjer smo imeli manjšo degustacijo s prigrizkom. Če pa je kdo hotel še tople kostanje si jih je lahko privoščil merico. Veselo vzdušje je prispevalo tudi društvo upokojenih obrtnikov iz Ljubljane, ki se je prav tako ustavilo pri vinski kleti.

Zaključek je bil v stari gostilni Pri Japu ob izvrstni kulinariki in kozarčku dobrega vin, seveda tudi ob plesu, ob obisku Valvazorja in Krjavlja in pa obisku župnika. Izbrali pa smo tudi novo vinsko kraljico, ki si je ta naziv več kot prislužila s svojo dobro voljo.

Naše druženje in dobra volja s pesmijo se je nadaljevala še na avtobusu kamor smo se v poznih urah vračali proti domu.

Zapisala Marija L.