Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Torek, 11. junij 2013, Velenje

Izlet na Bizeljsko, Dobovo in Brežice

Izlet na Bizeljsko, Dobovo in Brežice

Izleti, letovanja in kultura

5. junija smo se odpeljali iz Velenja in po poti vse do Žalca pobirali udeležence izleta. Tokrat smo se napotili na vinorodno področje – Bizeljsko. Namesto jutranjih “zdravil” sem tokrat presenetil izletnike s  čokoladnimi  kroglicami,  ki so se jih zelo razveselili. Prvi postanek smo si privoščili za jutranjo kavico, nato pa nadaljevali naprej proti Brezovici , kjer smo si ogledali »repnice«. Lastnica Jožica nam je podrobno opisala nastanek repnic in njihov namen. Z duhovitimi pripovedmi in zabavnimi vici nas je po ogledu čakala degustacija vin in prigrizek.

Pot smo nadaljevali proti Dobovi kjer smo si ogledali edinstveni lovski muzej v Sloveniji. V muzeju se poleg naših lovskih trofej nahajajo tudi afriške in severno ameriške živalske trofeje. Zanimiv nastanek tega muzeja in razstavne zbirke nam je razložil tamkajšnji vodič. Seveda ni manjkalo fotografiranje s temi trofejami.

V Brežicah smo si ogledali tamkajšnji grad. V 25 sobanah, ki so skrbno opremljene z zgodovinskimi najdbami nam je skrbnik muzeja na drobno razložil nastanek in zgodovino gradu. Še bi nam lahko razlagal pa nam je primanjkovalo časa.

Po vseh ogledih smo se odpeljali v vas Studenec na zasluženo kosilo. Seveda pa tudi tukaj ni šlo brez vinske kleti, kjer smo poskusili tudi nekaj vin.

Po vsej tej deževni pomladi smo imeli lep sončen dan, vendar pa nas je takoj ko smo se odpeljali iz Studenc presenetil pravi naliv. Ampak mi vsi smo bili pa pod eno »marelo« veseli da te dežne kaplje ne morejo do nas.

Miran S.