Polžki

Torek, 15. januar 2013, Velenje

Prvi pohod okrog VELENJA za dušo in telo

Prvi pohod okrog VELENJA za dušo in telo

Polžki

Na zaključnem pohodu v letu 2012 smo predlagali udeležencem še en poskusni zagon vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 8 uri izpred pisarne KUG. Bil je objavljen samo dan, toda kljub temu in še ob slabem vremenu se nas je zbralo 24.

Sprva smo bili le trije, se pravi da pohod bo.

Do 8 uri se nas je nabralo za pol avtobusa.

Ves čas so potekala objemanja in lepe želje za zdrave noge in srce v letu 2013.

Nato smo se podali do podjetja SKAZA, ob poti smo naleteli na naše člane, ki pa niso bili prepričani da bo pohod uspel. Ob plastiki SKAZA smo se namontirali in zagrizli v hrib. Čebljanja je zmanjkalo. Na vrhu hriba smo se razgledali, zakorakali na travnik in v gozd. Listje je šumelo pod nami. Prišli smo na KONOVO in po cesti čez DEBERCE v dolino ob jezeru. Na RIBIŠKI KOČI smo se okrepčali, izmenjali še nekaj misli in predloge za nadaljne podvige. Po gozdu smo zopet krenili proti VELENJU. Ob 1130 smo bili zopet tam kjer smo zjutraj startali. Nekateri so želeli več hoda, obljuba je bila da bomo najpozneje do dvanajste ure doma.

Do prvega ponedeljka v februarju bom pripravil nov pohod in takrat ob takšni lepi udeležbi bomo hodili več in dalj, saj je VELENJE lepo in veliko od vrha navzdol pa je vedno lep pogled.

Vaš Franc Kos