Polžki

Petek, 19. september 2014, Velenje

Bili smo na Mrzlici

Bili smo na Mrzlici

Polžki

Polni pričakovanj po daljšem premoru smo se v velikem številu zbrali na avtobusni postaji. Megla se ni in ni hotela dvigniti, se je pa razpoloženje stopnjevalo. Na PREVALU smo izstopili in jo mahnili peš navkreber.

Ali je bil kriv daljši premor med pohodi, ali prestrm klanec, ali pa celo predebela oblačila. Vse pa res, prav vse nam je bilo napoti. Po zaužitju okrepčil in razbremenitvi oblačil smo se odpravili do predvidenega prvega postanka na vrhu. Srečevali smo šolarje, druge pohodnike, prijatelje štirinožcev, samo gobarja ni bilo nobenega. Gob kolikor hočeš samo naši znani gobarji so zatrjevali, da so vse samo enkrat užitne.

     Začeli smo se spuščati po lepi gorski stezi, prikazalo se je sonce in nam polepšalo dan. V udobni koči na KALU smo se spočili. Po TV je bil prenos iz državnega zbora mi pa smo raje zapeli in se poveselili. Čakal nas je še dolg spust in udobna hoja po kolovozu mimo lepo obdelanih domačij in ribnikov.

     Pot je bila dolga a na koncu se je le prikazal avtobus. Naš neumorni Marjan nam je še polepšal dan s svojimi lepimi posnetki iz prejšnjih potepanj. Vsak si je priskrbel svojega, da lahko v miru doma pregleda kje vse je bil in kako lepa je naša domovina.

Veselimo se novih pohodov in vabimo omahljivce v našo družbo.

Pozdrav Franci

Foto: Marjan Š.