Utrip

Ponedeljek, 13. julij 2015, Velenje

34. srečanje upokojencev Šaleške doline v organizaciji ŠPZDU-Velenje

34. srečanje upokojencev Šaleške doline v organizaciji ŠPZDU-Velenje

Utrip

V soboto 11.07.2015 je bilo v restavraciji pod Jakcem v Gorenju 34 srečanje upokojencev iz celotne Šaleške doline. Srečanja se je udeležilo preko 500 članov, ker pa je zaradi prostorske stiske bilo omejeno število, bi jih verjetno na večjem prostoru bilo še več. Tudi iz našega kluba KU-Gorenje se nas je udeležilo preko 30 članov in članic. Med našimi člani sta bila tudi dva para od petdesetih, ki sta dobila priznanje za 50 letnico skupnega življenja. Prisotna sta bila Meža Ivana in Mirko, drugega para Veršec Erika in Jureta pa na žalost zaradi dopusta ni bilo zraven.

          Srečanje se je po obdaritvi jubilantov nadaljevalo s pozdravnim govorom predsednika ŠPZDU g. Konrada Steblovnika in pesmijo mešanega pevskega zbora DU-Velenje. Ker pa so se srečanja udeležili tudi mnogi predstavniki našega družbeno političnega zbora, so sledili nagovori od naslednjih: poslanka Marija Kovačič, obrambna ministrica Andreja Katič, poslanec Jani Škobrne, predsednik ZDUS-a Anton Donko, župan občine Velenje Bojan Kontič, podžupan občine Šmartno ob Paki Janko Avberšek, župana občine Šoštanj je zastopal predsednik DU Šoštanj Janko Zelcer.

          Po vseh teh nagovorih pa je sledila razglasitev športnih rezultatov v sedmih panogah za leto 2015. Predsedniku Konradu Steblovniku je pri razglasitvi rezultatov in podelitvi pokalov pomagal neumorni Drago Seme, ki je pripomogel z dobro mero humorja , da je to bilo izvedeno hitro in dobro.
Zelo so bili veseli naši športniki in športnice KU – Gorenja, ki so že drugo leto zaporedoma osvojili prvo mesto v športnih tekmovanjih Šaleške PZDU Velenje za leto 2015 z 11 točkami naskoka pred drugo uvrščeno ekipo DU-Velenja in 24 točk pred tretje uvrščenim DU-Šoštanja.

          Pri podelitvi pokalov smo se v naši ekipi veselili naslednjih : PIKADO – ženske 1 mesto in moški 2 mesto, ŠAH – moški 1 mesto, RIBOLOV – moški 1 mesto, KEGLJANJE – moški 2 mesto in BALINANJE – moški 3 mesto.

          Vse to dogajanje je odlično organizirala Šaleška pokrajinska zveza društev upokojencev Velenje, ob pomoči gostinstva iz Gorenja, ki je pripravilo postrežbo pijač in hrane. Po plesu ob vedno dobrih zvokih muzikantov Podkrajskih fantov, smo vsi zadovoljnih vtisov zapuščali prizorišče in si želeli, da se srečamo zopet prihodnje leto.
T.F.

avtor slik Peter Marinšek